naar de inhoud gaan
U bent hier:  Start  >  Hulp

Hulp

 

1 - Technische vereisten:

 • Browser: U kunt docvadis openen met elke browser: Internet Explorer, Mozilla FireFox, Safari…
 • Om de video's (Flash-animatie) te bekijken, hebt u het gratis Macromedia-programma "Flash Player" nodig.  U kunt het downloaden op het volgende adres: www.macromedia.com
 • Geluidskaart

_________________________________________________________________
Als u de persoonlijke site van uw arts hebt bezocht, ga naar 2.

Als u de site van een ziekenhuisafdeling, een groepspraktijk of kliniek... hebt bezocht, waar meerdere personen worden voorgesteld, ga naar 3.
_________________________________________________________________

2- Inhoud van de site:

De structuur van de site ziet er als volgt uit:

- Startpagina

 • Bovenaan rechts in deze pagina vindt u de naam van uw arts, zijn/haar voornaam en specialisme. U kunt ook zijn/haar CV, artsregistratie en foto bekijken.
 • Midden in de pagina vindt u de spreekuren van uw arts. Het soort spreekuur wordt aangegeven (inloop, op afspraak, huisbezoek) en de plaats van het consult. U kunt boven de kalender een afwezigheidsbericht van uw arts en de duur van zijn afwezigheid vinden.
 • Onder de spreekuren vindt u mogelijk een blokje "Inzoomen op..." als documenten online zijn geplaatst. Om naar de volledige inhoud van deze documenten te gaan, klikt u op hun titel of op het bijhorende pictogram of op de koppeling "Meer lezen".
 • Rechtsonder op de pagina vindt u de praktijklocaties(s) van uw arts. U vindt ook een routebeschrijving. Om deze te bekijken, klikt u op "Route bekijken".
 • Onder de praktijklocaties van uw arts, nog steeds op het rechter gedeelte van de startpagina vindt u "Waarnemend arts en noodgevallen". Om er naartoe te gaan, klikt u op de bijhorende koppeling. Daar kan ook andere informatie staan die de arts online heeft geplaatst (deze informatieblokjes vindt u overal op de pagina's van de site).

- Rubrieken

Als de site documenten bevat, worden deze ingedeeld in rubrieken en subrubrieken. U kunt deze vanaf de startpagina bereiken.

 • Wanneer u op een rubriek klikt (bijvoorbeeld Mijn medische gids, Mijn preventiegids, Mijn praktische tips of Mijn administratieve gids) hebt u toegang tot de lijst subrubrieken en de daarbij behorende documenten. Als de documenten over verschillende pagina's verspreid zijn, worden deze aangegeven met nummers onderaan elke pagina. Om toegang te krijgen tot de volgende pagina's klikt u op het overeenkomstige cijfer.
 • Als u rechtstreeks naar een subrubriek wilt, laat u uw cursor (pijltje) van uw muis over een rubriek gaan: dan verschijnt er een lijst met beschikbare subrubrieken. Klik vervolgens op de subrubriek die u interesseert. U kunt dan naar de documentenlijst in deze subrubriek gaan. Om naar de volledige inhoud van deze documenten te gaan, klikt u op hun titel of op het bijhorende pictogram of op de koppeling "Meer lezen".

- Alle pagina's van de site

 • In de bovenste helft van alle pagina's van uw site vindt u een printerpictogram: hiermee kunt u de desbetreffende pagina afdrukken als u erop klikt. Naast dit pictogram kunt u ook de grootte van de weergegeven tekst kiezen; klik op –A voor kleinere tekst of op A+ voor grotere tekst.
 • Onderaan elke pagina hebt u rechtstreeks toegang tot de startpagina en (waar van toepassing) de verschillende rubrieken van de site. Bovendien hebt u - nog steeds onderaan elke pagina - de mogelijkheid misbruik te melden, naar het siteoverzicht te gaan of de wettelijke bepalingen en hulp te lezen als u op de die koppelingen klikt.
 • U kunt een zoekactie op de site doen. Hiervoor tikt u een of meerdere zoekwoorden in het zoekveld bovenaan rechts van elke pagina van de site in en klikt u op OK. Het document (de documenten) met het/de gezochte woord(en) wordt (worden) dan weergegeven.  Om naar de volledige inhoud van deze documenten te gaan, klikt u op hun titel of op het bijhorende pictogram of op de koppeling "Meer lezen".

3- Inhoud van de site van een ziekenhuisafdeling, een groepspraktijk, een kliniek enz.

De structuur van de site ziet er als volgt uit:

- Startpagina

 • Bovenaan rechts op deze pagina vindt u de naam van de praktijk en het hoofdspecialisme. Mogelijk vindt u er ook bijkomende informatie over deze praktijk.
 • In het midden van de pagina kunt u een voorstelling van de praktijk en de lijst van de verschillende leden van de praktijk vinden, met hun naam en voornaam en hun functie. Als u op de naam van een van de leden klikt, wordt u naar een pagina gebracht waar zijn/haar activiteit wordt beschreven; als dit lid spreekuren houdt, kunt u ook de kalender bekijken.
 • Onder de lijst van de leden van de praktijk kunt u ook "Inzoomen op..." vinden als er documenten online zijn geplaatst. Om naar de volledige inhoud van deze documenten te gaan, klikt u op hun titel of op het bijhorende pictogram of op de koppeling "Meer lezen".
 • In het rechter gedeelte van de pagina vindt u de locatie van de praktijk met routebeschrijving. Om deze te bekijken, klikt u op "Route bekijken".
 • Onder de locatie van de praktijk, nog steeds op het rechter gedeelte van de startpagina, vindt u "Waarnemend arts en noodgevallen". Om er naartoe te gaan, klikt u op de bijhorende koppeling. Waar van toepassing vindt u er ook andere informatie die door uw arts online is geplaatst (deze informatieblokjes vindt u overal op de pagina's van de site).

- Rubrieken

Als de site documenten bevat, worden deze ingedeeld in rubrieken en subrubrieken. U kunt deze vanaf de startpagina bereiken.

 • Als u op een rubriek klikt (bijvoorbeeld Onze medische gids, Onze preventiegids, Onze praktische tips of Onze administratieve gids) krijgt u toegang tot de lijst subrubrieken en de daarbij behorende documenten. Als de documenten over verschillende pagina's verspreid zijn, worden deze aangegeven met nummers onderaan elke pagina. Om toegang te krijgen tot de volgende pagina's klikt u op het desbetreffende cijfer.
 • Als u rechtstreeks naar een subrubriek wilt, laat u uw cursor (pijltje) van uw muis over een rubriek gaan: dan verschijnt er een lijst beschikbare subrubrieken. Klik vervolgens op de subrubriek die u interesseert. U kunt dan naar de documentenlijst in deze subrubriek gaan. Om naar de volledige inhoud van deze documenten te gaan, klikt u op hun titel of op het bijhorende pictogram of op de koppeling "Meer lezen".

- Alle pagina's van de site

 • In de bovenste helft van alle pagina's van uw site vindt u een printerpictogram: hiermee kunt u de desbetreffende pagina afdrukken als u erop klikt. Naast dit pictogram kunt u ook de grootte van de weergegeven tekst regelen: klik op –A voor kleinere tekst of op A+ voor grotere tekst.
 • Onderaan elke pagina hebt u rechtstreeks toegang tot de startpagina en (waar van toepassing) de verschillende rubrieken van de site. Bovendien hebt u - nog steeds onderaan elke pagina - de mogelijkheid misbruik te melden, naar het siteoverzicht te gaan of de wettelijke bepalingen en hulp te lezen als u op de desbetreffende koppelingen klikt.
 • U kunt een zoekactie op de site doen. Hiervoor tikt u een of meerdere zoekwoorden in het zoekveld bovenaan rechts van elke pagina van de site in en klikt u op OK. Het document (de documenten) met het/de gezochte woord(en) wordt (worden) dan weergegeven.  Om naar de volledige inhoud van deze documenten te gaan, klikt u op hun titel of op het bijhorende pictogram of op de koppeling "Meer lezen".

 

Over ons

Huisartsenpraktijk Molenakker


Contact


Medisch Handboek

Het Merck Manual Medisch Handboek bevat uitleg over vele medische aandoeningen en is geschreven in begrijpelijke alledaagse taal.
Medisch Handboek
Merck Manual Home Edition


Herhalingsrecepten

Door het invullen van een eenvoudig formulier kunt u een verzoek voor herhalingsrecepten naar uw arts sturen


Herhalingsrecepten
Verzoek om herhalingsrecept


Deze site vervangt geen medische consultatie