naar de inhoud gaan
U bent hier:  Praktijkinfo

 

Onze nieuwe website is:

http://smitenvanderwereld.mijnhuisartsenpraktijk.net

Google op     smitenvanderwereld   (aan elkaar geschreven)

U kunt hier ook snel ONLINE afspraken maken (1 tot 14 dagen van tevoren). Dit kan zonder inlog.

Verder kunt u per email vragen stellen en uw herhaalmedicatie zien en bestellen.  Dit is een beveiligde omgeving. 

 

Griepvaccinatie zaterdagochtend 7 november 2015.

Voor meer informatie zie onze nieuwe website.

 

Herhaalrecept bestellen via deze oude website: zie rechts onderaan.  (Dit is een niet beveiligde omgeving. Daarom zal deze mogelijkheid op termijn stoppen)

 

Thuisarts.nl betrouwbare informatie over alle mogelijke aandoeningen die de huisarts behandelt. Zie de medische link onderaan.

   

Vakantie en nascholing:  Wij zijn gesloten van 26-10 t/m 30-10-2015, dat is week 44. De praktijk sluit een aantal weken per jaar wegens vakantie (en nascholing). Met 7 huisartspraktijken dicht in de buurt hebben we de waarneming afgesproken. Zij kunnen bijna allemaal zo nodig in uw dossier kijken om u zo goed mogelijk te helpen. De dokterstelefoon (010 2865050) vertelt u wie die dag voor u de waarnemer is. Herhaalrecepten kunt u tijdens de vakantie direct bij de apotheek bestellen.

   

Bellen met de praktijk, dat kan van 8 tot 12 en van 13 tot 17 uur!: De assistente luncht tussen 12 en 13 uur, maar de arts is voor spoed dan wel bereikbaar. Via het keuzemenu komt u daarvoor bij de dokterstelefoon terecht, die de arts voor u oproept voor spoed. De telefoonlijnen worden veel gebruikt en kunnen dus wel eens bezet zijn. U helpt de assistente door het gesprek kort en duidelijk te houden.

Voor 10 uur gebeld? dezelfde dag een afspraak!

Laat spreekuur: maandag op afspraak, tot 18 uur.

Op vrijdag is er al vanaf 7.30 uur spreekuur op afspraak.

In principe werkt dokter Smit op maandag, halve dinsdag en donderdag en dokter vd Wereld op halve dinsdag, woensdag en vrijdag.

 

De assistente (Annelies en Cynthia, en soms een stagiaire) De assistente maakt afspraken voor het spreekuur. Als u belt, zal de assistente u vragen naar de aard van uw klacht. Volgens protocollen geeft ze op een deel daarvan telefonische adviezen, of ze geeft een afspraak. Vaak kan dat dezelfde dag en als het echt medisch dringend is zal ze ook bij drukte u nog dezelfde dag een afspraak geven. De assistente heeft voldoende ervaring en instructies van de huisarts om het spoedeisende karakter van uw vraag in te schatten. Daarbij heeft ze uw informatie nodig.

Verrichtingen en onderzoek door de assistente. Voor diverse verrichtingen kunt u op afspraak terecht bij de assistente, bijvoorbeeld voor het verbinden van wonden, injecties, uitspuiten van oren, een uitstrijkje en het verwijderen van hechtingen. Vrouwen kunnen nog wel eens last hebben van een blaasontsteking. Als u pijn heeft bij het plassen of heel vaak moet plassen, dan is het verstandig om uw urine te laten onderzoeken. Breng uw urine tussen 11.30 en 12 uur bij de assistente. (of bel haar als u liever een andere tijd hebt). Zet wel duidelijk uw naam en geboortedatum op het potje. Bewaar de urine in de koelkast. Meet ook altijd even uw temperatuur op.

De zichtbare schakel Ester, is een wijkzuster die een paar uur per week in onze praktijk werkt. In overleg met dokter vd Wereld en Smit neemt ze contact op en bezoekt ze mensen die mogelijk hulp nodig hebben, om uit te zoeken welke hulp passend is en desgewenst die hulp aan te vragen. Als u daar belangstelling voor hebt kunt u dat aangeven bij de assistente. Haar hulp is kosteloos voor u: geen eigen risico, geen eigen bijdrage.

Het huisbezoek is bedoeld voor mensen die fysiek niet naar de praktijk kunnen komen, bijvoorbeeld omdat u te ziek bent en (tijdelijk) niet met de auto vervoerd kunt worden. Een huisbezoek vraagt u bij voorkeur aan tussen 8 en 10.00 uur. Als het maar enigszins mogelijk is om naar de praktijk te komen, kunt u dat toch beter doen. De mogelijkheden zijn in de praktijk veel groter dan bij u thuis. De huisarts kan u beter en sneller helpen in de praktijk. De praktijk is drempel vrij, handig voor rollator, kinderwagen, rolstoel.

EHBO Bij spoedeisende klachten of verwondingen hoeft u niet eerst een afspraak te maken. U kunt direct naar de praktijk komen. Als u van tevoren even belt, houden we rekening met uw komst.

Aristo 6, voor u alles dichtbij. In ons 2e pand aan de Aristotelesstraat 6 kunt u dagelijks terecht voor bloedafname, van 8.30 tot 9.30 uur, met uw briefje voor bloedonderzoek.

Onze praktijkondersteuners, POH, Marieke Boog en Marian Hertog, begeleiden op Aristo 6 mensen met suikerziekte, COPD, stop roken en cardiovasculair risico. Wij staan als huisartsen steeds in contact met hen, via de computer, telefoon en overlegbezoek. Onze praktijkondersteuner, POH GGZ, helpt mensen met diverse soorten problemen.

U kunt op Aristo 6 ook terecht bij de dietist, pedicure,  vitaliteitswijzer, bloedcontrole en voor oogfundusfoto. Onze praktijkassistente vertelt u hoe u hiervoor een afspraak kunt maken.

 

Wij zijn niet open voor inschrijvingen.  Als we weer wel open zijn dan gaat het zo:

U kunt bij ons inschrijven als u woont in Vreewijk, Tuindorp of Lombardijen (ten noorden van de Spinozaweg). Het gaat dan zo:

1. U schrijft bij ons in:  u belt de assistente of schrijft u in via de website: u gaat naar herhaalrecept bestellen, u vult in dat u 1 paracetamol tablet van 500 mg bestelt en zet bij opmerking dat u wilt inschrijven, en uw BSN en zorgverzekeringsnummer. 

2. Meld bij uw oude huisarts dat u een andere huisarts heeft en vraag hem/haar om u uit te schrijven  uit zijn praktijk.

3. Vraag aan uw oude huisarts om uw dossier op te sturen naar onze praktijk.

4. Als u ook een andere apotheek neemt, geef dat dan door aan uw oude apotheek.

5. Als u ziektes doormaakte in het verleden of chronisch medicijnen slikt, dan willen we u een keer op het spreekuur zien nadat u bent ingeschreven, de medische kennismaking. Zo kunnen we uw gezondheid optimaal bevorderen en bewaken. Hartelijk welkom!

 

Een briefje nodig van de dokter? op www.verwijswijzerrotterdam.nl  leest u daarover.

 

 

Wijkbus Vreewijk-Lombardijen: Als u 55+ bent of minder goed ter been, dan is de wijkbus er voor u: Lidmaatschap 5 euro per jaar. Per rit 0.85 euro. Telefoon 010 4191020

 

Reizigersadvies en -vaccinaties: U kunt hiervoor terecht bij: Pleumeekers, huisarts, Schopenhauerweg 72, 010 4190989 en de Bos, huisarts, Groene Hilledijk 286, 010 4195657 en GGD Rotterdam 010 4339899 Zie ook onder het kopje : medische links.

 

Aanvraag persoonlijke verzorging aan huis of opname in verpleeghuis: Overleg met uw wijkzuster als u die al hebt, of anders met onze praktijk.

Huishoudelijke hulp: De gemeente Rotterdam, WMO, bepaalt of u recht hebt op huishoudelijke verzorging, een hulp thuis. Telefoon 0800 1545  Het aanvraagformulier vindt u op de website van SoZaWE Rotterdam. Het ouderenwerk in de wijk wil u graag helpen bij uw aanvraag: 0900 8388

 

 

 

 

 

 Lijst met de groepsleden

 • Huisarts J.P. Smit-Smouter • Huisarts S.J.M. van der WereldBelangrijke informatie...

 • Test uw leefstijl

  Test uw leefstijl

   Ga voor een gezonde toekomst! U weet het wel: gezond leven is belangrijk. Dat hoort iedereen vaak genoeg. Maar hoe pakt u dat eigenlijk aan? Misschien doet u al erg uw best? Check dan eens hoe goed u al bezig bent. Doe de Leefstijltest en kom er achter hoe gezond u leeft. U krijgt dan persoonlijk advies, precies op maat. Bijvoorbeeld over wat u kunt veranderen om uw risico op ziekte te verlagen. Dat zijn vaak kleine alledaagse dingen die veel verschil uitmaken. U blijft gezonder en voelt u fitter!
  Test uw leefstijl.nl

  Link
 • Klant tevredenheid onderzoek van de praktijk.

  Klant tevredenheid onderzoek van de praktijk.

   April 2012 hebben we een klant tevredenheid onderzoek gedaan in de praktijk. Hier leest u de samenvatting van de resultaten.
  Vervolg lezen

  Bestand
 • Thuisarts

  Thuisarts

  Thuisarts.nl geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte.
  http://www.thuisarts.nl

  Link
 • Medische Links

  Medische Links

  Wij hopen dat de links u helpen om u zelf te informeren over medische zaken in het algemeen of over uw eigen medische situatie. De informatie achter deze links vervangt echter geen doktersadvies. Heeft u vragen of zorgen? Blijf er niet mee zitten en bespreek ze met uw huisarts.
  Vervolg lezen

  brochure
 • Gezond gewicht? gezond eten?

  Gezond gewicht? gezond eten?

  Bereken of uw gewicht gezond is, en lees over voeding en bewegen: op de website van het voedingscentrum.nl. Hulp nodig bij het veranderen van uw leefstijl? Vraag het de assistente of de huisarts.
  Voedingscentrum, BMI, voedingsinformatie, bewegen.

  Link

Over ons

J.P. Smit-Smouter en S.J.M. van der Wereld


Praktijklocatie

Langegeer 107
.
3075 JE Rotterdam (Vreewijk)

Telefoonnummer:  010-4190287

Bereikbaarheid:

bij levensgevaar: 010 4323137

of de gewone lijn 010 4190287, kies 1

 

Dagelijks van 8.00 -  12.00 en 13.00 - 17.00 uur.

Tussen 12 en 13 uur luncht de assistente. Voor spoed komt u via het keuzemenu bij de dokterstelefoon die de huisarts voor u op kan roepen.

Voor 10 uur gebeld? dan dezelfde dag een afspraak!

Donderdag avond-spreekuur tot 19 uur

Vrijdag vroege vogels vanaf 7.30 uur

Altijd eerst telefonisch een afspraak maken, bij voorkeur ook voor EHBO: daar maken we direct tijd voor vrij!


Bereikbaar met:  tram 2, 20 en 25 en bus 77 (Breeplein), bus 76 (Groenezoom).
Parkeergelegenheid vlakbij

  

U kunt ons bellen van 8 - 12 en van 13 - 17 uur.

De assistente luncht tussen 12.00 en 13.00 uur. Voor spoed komt u via het keuzemenu bij de dokterstelefoon die de huisarts voor u op kan roepen.

 

 


zie plan


Nieuws: brieven verzenden we via het postbedrijf DMDR.

 

Griepbrieven, informatie brieven enz. versturen we via het postbedrijf DMDR. Als u daar bezwaar tegen hebt kunt u dat melden bij de assistente.

 Diensten en spoedgevallen

 

 

 

Levensgevaar?  010 432 31 37,

of de gewone lijn  010 419 02 87  kies 1

 

Avond/nacht/weekend:  huisartsenpost  010 290 98 88 

 

Levensgevaar?


Herhalingsrecepten

 

 

 

U kunt op verschillende manieren een herhaalrecept aanvragen:

 

- via de witte brievenbus die naast de voordeur van de praktijk hangt

- via de receptlijn dag en nacht, tel. 010-419.02.87, kies 2

- via de onderstaande link

 

Tijdens onze vakanties kunt u voor chronische medicatie direct naar de apotheek gaan.

Door het invullen van een eenvoudig formulier kunt u een verzoek voor herhalingsrecepten naar uw arts sturen

 

 

 


Herhalingsrecepten
Verzoek om herhalingsrecept


Medisch Handboek

Het Merck Manual Medisch Handboek bevat uitleg over vele medische aandoeningen en is geschreven in begrijpelijke alledaagse taal.
Medisch Handboek
Merck Manual Home Edition


Deze site vervangt geen medische consultatie