naar de inhoud gaan
U bent hier:  Start  > Medische info  > Praktijkinfo

Medische info

Praktijkinfo

Praktijkinfo

Praktijkinfo

 Tussen 8.00 en 17.00 uur is de praktijk altijd bereikbaar.


Bellen met de praktijk

Op werkdagen is er altijd iemand aanwezig in de praktijk. Als u het nummer van de praktijk belt, krijgt u onze telefooncentrale aan de telefoon. In het menu krijgt u verschillende keuzes. Herhaalrecepten spreekt u in via de herhaalreceptenlijn (keuze 2 in het menu). Kiest u voor de assistente dan kan zij u verder helpen of doorverbinden met de huisarts. Voor het maken van afspraken, toetst u 3 in.  De telefoonlijnen worden op bepaalde piekmomenten (zoals 's morgens tussen 8-10 uur)  veel gebruikt. Op deze momenten kan u even in de wachtrij komen. Voor spoedgevallen (keuze 1) wordt u altijd direct te woord gestaan.

 

De assistente

De assistente maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen. Als u belt om een afspraak te maken dan zal de assistente u vragen naar de aard van uw klacht. Als het echt dringend is, zal zij proberen toch nog dezelfde dag een afspraak voor u te maken. De assistente heeft genoeg ervaring en instructies van de arts om het spoedeisende karakter van uw vraag in te schatten.

 

Verrichtingen en onderzoek

Voor eenvoudige verrichtingen kunt u een afspraak maken bij de assistente. Als u pijn hebt bij het plassen of heel vaak moet plassen, dan is het verstandig om uw urine te laten onderzoeken. Geef uw urine voor 10 uur 's ochtends af bij de assistente en u kunt meestal aan het eind van de middag al bellen voor de uitslag. Zet wel duidelijk uw naam en geboortedatum op het potje.

 

Stoppen met roken

Aarzel dan niet en zoek hulp en ondersteuning bij onze praktijk. Het is geen gemakkelijke opgave dus daarom hebben we een speciaal spreekuur opgezet om u te ondersteunen. Ook kunnen we de drang naar sigaretten onderdrukken met medicatie.

 

Aangemaakt door:  Huisartsenpraktijk Oteman

Datum van publicatie:   4-4-11
Datum van de wijziging:  9-6-16
 
 

Over ons

Huisartsenpraktijk OtemanDeze site vervangt geen medische consultatie