naar de inhoud gaan
U bent hier:  Start

Huisartsenpraktijk Hoogwoud

Huisartsen
Mw. H.H. Hendriks

Mw. E. Hopman-Gözütok

Assistentes

Linda Steur

Ada Meijer

Mariska Mintjes

Praktijkondersteuners:

Anita Hartog (POH-S)

Mariëlle Stuijts (POH-GGZ)

Praktijkmedewerkers

 • Huisarts H. H. Hendriks • Huisarts E. Hopman-Gözütok • Waarnemend huisarts J. Kooijman • Praktijkondersteuner Somatiek Anita Hartog • Praktijkondersteuner GGZ Marielle Stuijts • Doktersassistente Linda Steur • Doktersassistente Ada Meijer • Doktersassistente Mariska Mintjes • Doktersassistente Maaike Schouten • Huisarts H.H. Hendriks • Zorggebied Huisartsenpraktijk Hoogwoud/ Opmeer

  Huisartsenpraktijk Hoogwoud-Opmeer levert laagdrempelige, reguliere huisartsenzorg.

  Wij willen verantwoorde zorg leveren en werken daarom volgens de richtlijnen voor huisartsen,

  zoals die door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) zijn geformuleerd.

  Ons zorggebied is gelegen op het platteland van West-Friesland en leveren zorg aan de bewoners en passanten in ons praktijkgebied Hoogwoud, Spanbroek en Opmeer. Wij leveren ook zorg aan de bewoners van Aartswoud,

  De Weere en Sijbekarspel. We hanteren een maximale aanrijtijd van 15 minuten vanaf de praktijk in Hoogwoud dit om de zorg voor spoedgevallen te kunnen waarborgen.

  Twijfelt u of u binnen ons zorggebied valt? Laat ons dit weten dan helpen wij u graag verder.

   

Belangrijke informatie...

 • Bereikbaarheid en telefoonnummers

  Bereikbaarheid en telefoonnummers

  Bij spoed overdag: 0226-355011 Receptenlijn: 0226-357874 Afspraak maken: 13.00 - 14.00 uur Telefonisch spreekuur: 08.00-08.30uur en 10.00-10.30uur Aanvragen huisbezoeken: tijdens het telefonisch spreekuur Uitslagen: tijdens het telefonisch spreekuur Spreekuur: van 8.00-16.00 uur Spoed avond/weekend: 0229-297800 (Huisartsenpost Hoorn) Voor dringende vragen of spoed na 17.00 uur of in het weekend kunt u bellen met de huisartsenpost in Hoorn (CHP): 0229 – 297800 Bezoekadres Centrale Huisartsenpost West-Friesland Maelsonstraat 5 1624 NP  HOORN (voorzijde parkeergarage Westfriesgasthuis)
  Vervolg lezen

  brochure
 • Griepvaccinaties 2017

  Griepvaccinaties 2017

  De griepvaccinaties 2017 zijn op: Dinsdag 10 oktober van 16.00 tot 16.30 uur en op Maandag 16 oktober van 19.00 tot 19.30 uur. U kunt ook zelf een afspraak maken voor de griepvaccinatie vanaf 10 oktober tot eind december 2017.
  Vervolg lezen

  brochure
 • Praktijkondersteuner

  Praktijkondersteuner

  De praktijkondersteuner, de naam zegt het al, ondersteunt de huisarts bij het werk. Zij kan, doordat ze meer tijd kan vrijmaken, meer aandacht besteden aan patienten die dat nodig hebben zoals patienten met suikerziekte, hoge bloeddruk en longziekten. Zij heeft een aparte, aanvullende opleiding gevolgd. Zij heeft zelfstandig spreekuur, onderhoudt contacten met patienten en legt huisbezoeken af. Dit alles in nauw overleg met de huisarts, met wie zij na het spreekuur ook de door haar gesignaleerde problemen overlegt. Wij hopen zo de kwaliteit van zorg te verbeteren.
  Vervolg lezen

  brochure
 • Bloedafname prikpunt

  Bloedafname prikpunt

  U kunt bloed laten afnemen in de huisartsenpraktijk Hoogwoud. Van maandag tot vrijdag, dus iedere werkdag, van 08.15-09.00 uur is er een (WFG) laborante aanwezig. Zij neemt bloed af en het materiaal mee naar het WFG ter bepaling. U hoeft geen afspraak te maken, en kunt óók terecht als u geen patiënt in onze praktijk bent. Wel heeft u een lab-briefje nodig (van de huisarts of de specialist). Neemt u ook uw verzekeringsgegevens en legitimatie mee? Door verruiming van de tijden hopen we dat u minder lang hoeft te wachten. De laborante kan ook materiaal voor kweek meenemen naar het WFG. U kunt het materiaal tussen 8 en 9 aan de assistente geven. Dat scheelt u een ritje naar Hoorn
  Vervolg lezen

  brochure
 • Opleidingspraktijk

  Opleidingspraktijk

  De huisartsenpraktijk Hoogwoud wil er aan bijdragen dat er later ook (goede) huisartsen zijn en leidt artsen op tot huisarts. Er is een samenwerkingsverband met de Huisartsenopleiding van de VU te Amsterdam. In de praktijk is meestal een huisarts in opleiding (HAIO) aanwezig. Deze heeft de (6-jarige)basisopleiding tot arts voltooid en volgt nu de (3-jarige)specialisatieopleiding tot huisarts. Hij of zij heeft de volledige bevoegdheid als arts. Er is nauw overleg met de 2 huisartsen, zodat deze voortdurend op de hoogte zijn van de lopende zaken. In het kader van de opleiding is het mogelijk dat u gevraagd wordt toestemming te verlenen aan het op video opnemen van uw bezoek. Deze opnamen worden uitsluitend gebruikt voor het onderwijs en u kunt uiteraard altijd zeggen dat u liever hebt dat er geen opnamen worden gemaakt. Overigens: het spreekt voor zich dat u te allen tijde kunt zeggen dat u liever bij uw 'eigen' huisarts wilt komen
  Vervolg lezen

  brochure
 • Klachten en geschillen

  Klachten en geschillen

  Bent u niet helemaal tevreden over de gang van zaken of heeft u een suggestie om onze dienstverlening te verbeteren dan horen wij dit graag van u. Het beste zou zijn om dit met de huisarts of de betreffende persoon te bespreken. Het is ook mogelijk om het klachtenformulier op de website in te vullen. Deze kunt u deponeren in de brievenbus van de praktijk of overhandigen aan de assistente. Na ontvangst van dit formulier nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Mocht de klacht dusdanig zijn dat u deze liever wilt indienen bij de klachten commissie dan kan dat. Wij zijn aangesloten bij de klachtencommissie van Dokh in Alkmaar. U kunt de klachten commissie inschakelen via onze klachten functionaris. U kunt dit doen d.m.v. het invullen van een klachtenformulier die u kunt ophalen bij de assistentes. Voor informatie zie: http://www.dokh.nl/klachtenregeling
  Vervolg lezen

  Bestand
 • Zwanger?

  Zwanger?

  Voor verloskundige zorg (zwangerschap, bevalling) kunt u contact opnemen met de verloskundigenpraktijk 'De Koggemeer' in Spierdijk. Telefoon: 06-53705797 (tussen 9.00 en 9.30, voor vragen en afspraken) of, bij spoedgevallen/bevallingen: 06-23572200.
  Vervolg lezen

  brochure
 • Reizigersadviezen

  Reizigersadviezen

  Voor adviezen en eventuele vaccinaties ivm reizen kunt u terecht bij de huisartsenpraktijk Abbekerk-Twisk van dokter Mak en dokter Zwaan. De praktijk is een LCR erkend vaccinatiecentrum, ook voor Gele Koorts. U kunt bij apotheek West-Friesland in Spanbroek een setje formulieren halen om in te vullen. Er wordt vervolgens een advies op maat gemaakt, rekening houdend met uw eventuele medische problemen of medicatie. Veel (aanvullende) verzekeraars vergoeden een deel van de kosten. Zie ook het item onder 'Medische links' voor meer informatie. en: www.apotheekwestfriesland.nl voor het downloaden van de formulieren.     
  Vervolg lezen

  brochure
 • Medische Links

  Medische Links

  Wij hopen dat de links u helpen om u zelf te informeren over medische zaken in het algemeen of over uw eigen medische situatie. De informatie achter deze links vervangt echter geen doktersadvies. Heeft u vragen of zorgen? Blijf er niet mee zitten en bespreek ze met uw huisarts.
  Vervolg lezen

  brochure
 • Ovulatie Test

  Ovulatie Test

  De calculator maakt gebruik van de eerste dag van uw laatste menstruatiecyclus en het normale aantal dagen in uw cyclus. Zo wordt de periode geschat waarin u de meeste kans maakt vruchtbaar te zijn.
  Vervolg lezen

  Calculator

Over ons

Huisartsenpraktijk Hoogwoud


Contact

Praktijklocatie

Huisartsenpraktijk Hoogwoud
Raadhuisstraat 5
1718 BM Hoogwoud

Telefoonnummer:  0226-351114
Faxnummer:  0226-354439

Bereikbaarheid:

Praktijk:              0226-351114

Spoedlijn:           0226-355011

Receptenlijn:      0226-357874

Faxnummer:       0226-354439

Huisartsenpost: 0229-297800 

email: praktijk@huisartsenhoogwoud.nl

 

 


Afspraak maken
13.00 - 14.00uur
Telefonisch spreekuur
08.00-08.30uur en 10.00-10.30uur

Aanvragen huisbezoeken
tijdens telefonisch spreekuur

Bespreken/opvragen uitslagen

tijdens telefonisch spreekuur

Spreekuur
van 8.00-16.30uur 

Avond na 17.00uur en het weekend: 

Voor dringende vragen of spoedeisende zaken na 17.00 uur of in het weekend kunt u bellen met de huisartsenpost in Hoorn (CHP) tel. 0229-297800.

 

Bezoekadres:

Centrale Huisartsenpost West-Friesland
Maelsonstraat 5
1624 NP  HOORN
(voorzijde parkeergarage Westfriesgasthuis)


Bereikbaar met:  parkeren voor de deur, bushalte op 100 meter
Parkeergelegenheid vlakbij

 

 


zie plan


Wrattenspreekuur


Iedere 1e woensdag van de maand is er 'wrattenspreekuur'. Wratten kunnen dan worden aangestipt met vloeibare stikstof. U bent welkom, zonder afspraak, tussen 15 en 16 uur.
Herhalingsrecepten

Door het invullen van een eenvoudig formulier kunt u een verzoek voor herhalingsrecepten naar uw arts sturen


Herhalingsrecepten
Verzoek om herhalingsrecept


Medisch Handboek

Het Merck Manual Medisch Handboek bevat uitleg over vele medische aandoeningen en is geschreven in begrijpelijke alledaagse taal.
Medisch Handboek
Merck Manual Home Edition


Deze site vervangt geen medische consultatie