naar de inhoud gaan
U bent hier:  Start

Bouwsteen voor Gezondheid !

Op onze site vindt u alle praktische informatie over onze praktijk, en tevens informeren wij u over een uitgebreid aantal medische onderwerpen.

Algemene informatie

NAAV registratie (Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging).

 

KvK inschrijving: 27353805

 

AGB code: 84-022971

AGB prakt: 84-054346

 

BIG reg.: 49023225201

 

Sinds 1 juni 2008 wordt in de gezondheidszorg het "burgerservicenummer"
gebruikt om uitwisseling van gegevens met andere disciplines makkelijker en
veiliger te laten verlopen.
Wij zouden van u dan ook graag, bij de eerste
behandeling, uw Burger Service Nummer willen ontvangen.
Wij zijn wettelijk verplicht dit te vragen.

 • Nederlandse patientenvereniging voor acupunctuur

Belangrijke informatie...

 • Pijnbestrijding

  Pijnbestrijding

  Tal van pijnklachten zijn ook goed te behandelen met acupunctuur. Dit zijn onder meer: hoofdpijn, klachten vanuit het bewegingsapparaat zoals artrose, peesontstekingen, reuma, spit, maagpijn, gynaecologische klachten, PMS, buikkrampen, en pijnklachten vanuit het zenuwstelsel zoals ischias of gordelroos.
  Pijnbestrijding met acupunctuur

  Link
 • Acupunctuur bij hartklachten

  Acupunctuur bij hartklachten

  Preventief en aanvullend...... op de reguliere therapie. Hart- en vaatziekten staan boven aan de lijst als doodsoorzaak in onze westerse maatschappij en dragen gigantische medische kosten met zich mee. Wat zijn de triggers? Verkeerde leefstijl, te weinig beweging,voedingsproblematiek, stress, emoties, overwerk. Acupunctuur kan helpen om de triggers bij cardiologische patienten op een goede manier aan te pakken en het autonome zenuwstelsel rustiger te maken. Regel is dat de patient altijd eerst gezien is door de huisarts en/of cardioloog vóór de acupunctuurbehandelingen!
  Ondersteuning bij hartklachten

  Link
 • Hoe weet ik of ik een hoge bloeddruk heb?

  Hoe weet ik of ik een hoge bloeddruk heb?

  Hoge bloeddruk is een aandoening die meestal geen klachten geeft. Toch kan hoge bloeddruk als deze niet goed behandeld wordt, ernstige problemen veroorzaken. Daarom is het raadzaam met eeen bepaalde regelmaat de bloeddruk te laten controleren.
  Vervolg lezen

  brochure
 • Zwangerschapswens

  Zwangerschapswens

  Infertiliteit (onvruchtbaarheid) bij mannen en vrouwen. Bij Het Element wordt gebruik gemaakt van de wetenschappelijk onderbouwde kennis dat acupunctuur bevorderend werkt en ondersteuning geeft bij onvruchtbaarheid van vrouwen en slechte spermakwaliteit bij mannen. De acupunctuur wordt toegepast rond de IVF en IUI pogingen. Ook voor vrouwen met een kinderwens, die “onbegrepen onvruchtbaar” zijn en op een natuurlijke wijze de kans op een succesvolle zwangerschap willen vergroten, is acupunctuur een waardevolle optie. De doelstelling van de behandelingen is er ten eerste op gericht de voorwaarden om zwanger te worden, te verhogen. In tweede instantie, als de embryo zich heeft ingenesteld, kan de acupunctuur er voor zorgen dat de eventuele afstotingskans verkleind wordt. Daartoe worden bij vrouwen volgens protocol naaldjes gezet vanaf zes weken vóór, 3 dagen rond en 2 weken ná de terugplaatsing, in geval van IVF (in vitro fertilisation) of ICSI (intra cytoplasmatic sperm injection). Bij infertiliteit bij mannen wordt eveneens acupunctuur toegepast gedurende 8 weken, 2 maal per week. Dit alles wordt ondersteund met Chinese kruiden. Daarnaast wordt er bij Het Element voorlichting gegeven over het gebruik van voedingssupplementen en vitaminen. Meestal is het eerste consult samen met de partner. Dit is echter niet noodzakelijk.  
  Zwangerschapswens

  Link
 • Sporten met een heup- of knieprothese?

  Sporten met een heup- of knieprothese?

  Een heup- of knieprothese houdt niet per se in dat sporten niet meer mogelijk is. Bepaalde disciplines behoren onder bepaalde omstandigheden nog steeds tot de mogelijkheden.
  Vervolg lezen

  brochure

Over ons

Acupunctuurarts A.I. Pennock


Meer weten

Praktijklocatie

Het Element
Holterberg 1A
2402 ZA Alphen aan den Rijn

Telefoonnummer:  0172-764777
GSM-nummer:  06-20660609

Bereikbaarheid:

Ook op dinsdag- en donderdag avond

en zaterdagen!

Gratis parkeren voor de deur.


Bereikbaar met:  OV buslijn 75 Halte: Lokhorst.
Parkeergelegenheid vlakbij

Sinds januari 2008 is er geen No-Claim regeling meer.
Hiervoor in de plaats is er een eigen risico van € 385,--- (voor 2018) iedereen van 18 jaar en ouder. Daarbij heeft men soms een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico geldt niet voor zorg vanuit de aanvullende verzekering, zoals bij acupunctuur.


zie plan

Virtuele rondleiding

Medisch Handboek

Het Merck Manual Medisch Handboek bevat uitleg over vele medische aandoeningen en is geschreven in begrijpelijke alledaagse taal.
Medisch Handboek
Merck Manual Home Edition


Deze site vervangt geen medische consultatie